domingo, 16 de enero de 2011

SETMANA DELS BARBUTS

Ahir dissabte dia 15, Sant Pau Ermità, va començar la Setmana dels Barbuts, què és segons la tradició pupular la setmana més freda de l´any. Comprén el període que va des del dia 15 fins al dia 22, què és Sant Vicenç, tot passant per d´altres santorals com Sant Antoni Abad, que serà demà dilluns dia 17. Per què se´n dia la Setmana dels Barbuts? Doncs perquè cadascun d´aquests sants es caracteritzen per la seva poblada barba, des de Sant Pau Ermità fins a Sant Vicenç, tot passant per Sant Maür i per Sant Antoni Abad, imatge del qual es veu a continuació, juntament amb la de Sant Pau Ermità:



Enguany la Setmana dels Barbuts ha començat amb molta bonança, i acabarà, tot sembla indicar, fent honor a la tradició, amb molt de fred i moviment meteorològic. I és què l´Anticicló tan persistent que ens ha afectat i afecta encara casa nostra, bascularà els propers dies cap a centreeuropa, tot enviant-nos un flux de vents de NNE, molt freds, que faran desplomar-se els termòmetres de forma progressiva fins assolir valors molt baixos a partir de divendres, quan la baixada de temperatures respecte avui serà vora els 10ºC a la costa i d´entre 15 i 20ºC al Pirineu.


Encara falten dies però els mapes dibuixen la possibilitat de vents de gregal associats a una borrasca, la qual cosa, depenent de la trajectòria i grau d´incidència d´aquests vents, podrien portar-nos sorpreses, aspecte que caldrà confirmar els propers dies. El què sí sembla segur és què caldrà tornar a treure la roba gruixuda per afrontar les temperatures del proper cap de setmana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario