domingo, 9 de enero de 2011

EL PIRINEU CONTINUA PELAT DE NEU A PLE MES DE GENER

Continua sense caure la tan esperada primera gran nevada de la temporada al Pirineu. És cert que fins ara hem tingut un parell d´episodis, a principis i a finals de desembre, amb gruixos que no van passar dels 20cm al Pirineu oriental, sent un tant més generoses a l´occidental, on van una mica menys curts de neu.

Crida l´atenció l´aspecte que presenta gran part de la serralada, sobretot la part oriental i la seva cara sud, on les condicions de la neu són realment lamentables, amb gruixos mínimament destacables per sobre dels 2.500m, tot dibuixant una situació més pròpia de finals de primavera que no de ple mes de gener, tal i com es pot veure a les següents imatges d´aquest matí; la primera de la Vall de Núria, a 1.964m, la segona del Port del Comte, a la Cota 1.800m, i la tercera de la zona de Tuixent la Vansa on, a la cota 1.950m l´aspecte és també inusual:



Amb tot, les estacions d´esquí tiren dels canons de neu artificial per salvar els mobles, aprofitant els dies de fred al màxim, ja que han estat també freqüents les jornades amb pluja a cotes altes el que portem d´hivern.

Quan arribarà la neu? A curt termini no, ja que sembla que les properes setmanes vindran marcades per un potent anticicló, el qual sembla ens acompanyarà fins a finals de mes, quan sembla podrien afectarnos borrasques importants. Fins aleshores, però, paciència, i a buscar les cotes altes i a ser possible la cara nord, on la poca neu caiguda es manté en millors condicions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario