jueves, 20 de enero de 2011

FRED GLACIAR

Es confirma, onada de fred! Al llarg de les properes 12 hores ens arribarà una massa d´aire siberià gèlid, molt fred, que farà desplomar-se els termòmetres fins valors de cru hivern al llarg de tot el cap de setmana i principis de la setmana vinent. Neu? Si aneu a Menorca o Mallorca n´hi trobareu a partir de demà, podent nevar fins a cota 0. A partir de dissabte a la tarda i diumenge, si viatgeu al País Valencià, porteu cadenes al cotxe perquè hi nevarà, a les províncies de València i Alacant, no descartant que arribi a nevar fins a cota 0, situant-se la cota en general als 300m a Alacant, no descartant també que ho faci més avall.
Perquè no nevarà també a Catalunya? Doncs perquè les condicions d´humitat no seran les apropiades, bufarà vent de gregal bastant sec que farà gairebé impossible les precipitacions, tret del Pirineu, on sí hi nevarà feblement. En canvi, a l´arxipèl.lag Balear sí que arribarà amb humitat suficient com per generar precipitacions, a l´igual que al País Valencià, on bufaran vents més humits.


No obstant, cal dir que al llarg de la propera matinada i fins demà a mig matí hi ha una mínima probabilitat de ruixats a la Costa Central, els quals, si es presenten demà al matí seran de neu arreu, tot remarcant que la probabilitat és molt baixa, que no impossible. Tanmateix, dissabte a la tarda existeix també una mínima probabilitat de ruixats a la Costa Central i Sud de la Costa Brava, els quals no cal dir, si es presenten, seran de neu a cota 0.

Amb tot, tot i que la neu molt probablement passarà de llarg de Catalunya, sí farà molt fred, amb glaçades generals, fins a la mateixa costa, molt intenses a l´interior i al Pirineu, on es mouran vora els -25ºC per sobre dels 2.500m d´altitud. Per tant, abrics perquè caldran i paciència si us agrada la neu perquè tard o d´hora acabarà arribant.

1 comentario: