jueves, 1 de septiembre de 2011

ATENCIÓ A LES TEMPESTES!


Després del mes d´Agost tan variable que hem tingut enguany, amb precipitacions molt abundants en alguns indrets i també molt minses en d´altres, avui comença el mes de Setembre i, per tant, ho fa també la tardor meteorològica, que no l´astronòmica, per la qual encara falten 3 setmanes. I ho fa amb inestabilitat, feble avui a Catalunya, augmentant notablement a partir de demà a la tarda. I és què una borrasca prou potent, amb força aire fred associat en alçada, es centrarà avui sobre el sud-oest peninsular, provocant pluges importants a Andalusia, Extremadura, Castella i Lleó i a la Meseta, pluges que podran ser notícia pels seus efectes entre avui i demà, sent possibles alguns fenòmens violents la propera nit i matinada a l´interior peninsular.


Doncs bé, a partir de demà, la borrasca vascularà cap a l´est, impulsant-nos un cert flux de vents humits que, en contacte amb les altes temperatures que tenim en superfície i del mar i amb l´aire fred que ens arribarà a les capes altes de la troposfera, juntament amb la inestabilitat pròpia de la pertorbació, propiciaran el creixement de nuvolades que podran donar ruixats i tempestes localment fortes a partir de demà a la nit i la matinada de divendres a dissabte, sobretot al Pirineu i Prepirineu occidental, sent també probables durant la jornada de dissabte gairebé a qualsevol punt del principat.

Per tant, deixem enrere ja el període més càlid de l´any, amb inestabilitat acusada que farà estar pendents del cel aquest proper cap de setmana. Precaució, sobretot si viatgeu al sud i centre peninsular entre avui i demà!

No hay comentarios:

Publicar un comentario