sábado, 17 de septiembre de 2011

CANVI DE TEMPS

Força estabilitat i temperatures molt elevades per les dates el què hem tingut les darreres setmanes a casa nostra, situació què donarà un tomb a partir de la propera nit i matinada. I és què ens escombrarà un front fred procedent de l´Atlàntic amb força aire fred associat, el qual provocarà un xoc de masses d´aire molt diferenciades, la primera molt càlida i humida que tenim hores d´ara a sobre, realment molt energètica amb la influència de l´aigua del mar molt calenta per les dates, i la segona molt més freda i seca, que guanyarà terreny demà diumenge. Un cop es produeixi el xoc, sorgiran ruixats i tempestes localment forts que podran afectar qualsevol punt del Principat, especialment intensos a muntanya i al litoral i prelitoral, on són possibles fenòmens severs i algun aiguat.


Tanmateix, un cop passi el front, entraran la tramuntana i el mestral, els quals s´encarregaran de trencar els núvols a moltes zones, restant present encara la inestabilitat al litoral i prelitoral central, i a l´interior del nord-est, on tot i poder obrir-se el cel entre mig matí i migdia, són probables nous ruixats i tempestes durant la tarda. També restarà bastant tapat el cel a la cara nord pirinenca, on són probables demà diumenge ruixats, en forma de neu per sobre dels 1.800m a la Vall d´Aran, franja nord del Pallars i al nord del Principat d´Andorra, no descartant-ne a la resta de la serralada de forma esporàdica i amb una cota de neu de 2.000m, la qual cosa denota l´altre factor protagonista d´aquest canvi de temps sobtat, com és la baixada molt important de les temperatures, amb un descens de vora 10ºC respecte als valors d´avui de cara a dilluns, i d´entre 10ºC i 15ºC al Pirineu, on es passarà de l´estiu a plena tardor en poques hores.

Així, paraigües a mà les properes hores, ja que la propera nit, matinada, i matí podrà ploure a molts punts, fins hi tot amb força al litoral i prelitoral. Sent recomanables també algunes mànigues llargues ja les primeres hores de dilluns i dimarts, amb neu que reapareixerà a la cara nord del Pirineu!

No hay comentarios:

Publicar un comentario