domingo, 24 de julio de 2011

JULIOL TARDORENC

Continua avançant el mes de Juliol, afrontant ja la que serà la seva última setmana d´enguany, i ho fa amb la mateixa tònica anòmala que l´ha caracteritzat des de la primera setmana, exceptuant els primers dies. Temperatures clarament per sota del normal, precipitacions inusualment abundants tant pel que fa a quantitats com a dies amb registres significatius, i un moviment atmosfèric del tot inhabitual en quant a variabilitat i activitat són els patrons que estan marcant el què en moltes contrades és normalment el mes més càlid i sec de l´any, aspecte d´altra banda típic del nostre clima mediterrani.

Doncs bé, complint-se gairebé fil per randa els pronòstics que ja us vaig avançar fa uns mesos de la NOAA, segons els quals es perfilava un estiu bastant més fresc i humit del normal a casa nostra, contradint els models de l´AEMET i del Servei Meteoròlogic de Catalunya, sembla que el panorama actual de cels coberts, temperatures fresques i ruixats continuarà la resta del mes, intensificant-se la inestabilitat els propers dies, amb nous ruixats i tempestes, que guanyaran terreny sobretot dimarts a partir de migdia, tot mantenint-se aquesta situació un tant estranya, de complir-se els mapes a mitjà i a llarg termini, la primera meitat de l´Agost, aspecte que caldrà confirmar.

Amb tot, de continuar complint-se la tendència marcada per la NOAA fa mesos, l´anomalia climàtica d´aquest estiu per la banda negativa de temperatures i positiva de precipitacions es podria capgirar coincidint amb l´arribada de la tardor, el qual el perfila l´Agència Americana com a bastant més càlid i sec del normal, és a dir, continuaria el temps boig, si bé en aquest cas ho faria per l´altre extrem de la balança.

Així, no estaran de més els propers dies algun paraigües i alguna que altra màniga llarga a les primeres hores de la jornada, sobretot a muntanya i a l´interior. Paciència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario