viernes, 25 de febrero de 2011

TORNA EL FRED

No us en refieu de la bonança d´aquests dies, perquè a partir de diumenge això canviarà radicalment. Si teniu termòmetre a casa, apunteu els valors màxims que em tingut avui i els que tindrem demà, per comparar-los amb els que tindrem dilluns i dimarts de la setmana que ve per tal de veure la baixada tan notable de tempratures que es perfila.

I és què mentre demà tindrem a sobre una massa d´aire temperat de vora 8ºC a 1.500m d´altitud, diumenge en tindrem una de 0ºC, i de cara a dimarts de la setmana vinent, una de -3ºC/-4ºC, la qual cosa dibuixa un panorama molt interessant en combinació amb una borrasca que es formarà al Mar Balear i un embossament d´aire fred a les capes altes de l´atmosfera que ens podria embolicar la situació de situar-se una mica més a l´est, la qual cosa possibilitaria precipitacions al litoral i prelitoral, que serien de neu a cotes bastant baixes, aspecte que caldrà confirmar els propers dies.

El què sí està assegurat és què caldrà tornar a treure els abrics perquè faran falta, amb un dissabte aprofitable, un diumenge amb sol a ponent i al Pirineu amb vent i fred, i amb alguns xàfecs entre el Baix Empordà i el Garraf a la tarda, inclosos els vallesos, localment amb tempesta, i una setmana que ve que es perfila bastant interessant des del punt de vista meteorològic. Compte aquest cap de setmana amb les allaus!

No hay comentarios:

Publicar un comentario