jueves, 17 de febrero de 2011

INESTABILITAT, ATENCIÓ A LES SORPRESES!!

El penúltim front atlàntic de la setmana ha resultat ser el més actiu i generós pel que fa a precipitacions i a moviment atmosfèric a Catalunya, centrat sobretot aquest matí a la Costa Central, on el rebombori ha estat i és encara notable. I és què el front fred provinent de l´Atlàntic ha arribat a casa nostra amb prou activitat com per generar precipitacions no només de tipus estratiforme, com va succeïr dilluns i dimarts amb pluges minses, sinó que ha generat una cèl.lula convectiva entre el Garraf, Baix Llobregat i Barcelonès, amb tempesta que suma ja més de 12mm a Begues, 9mm a St.Pere de Ribes, 6mm a Viladecans i que continua sumant litres, amb una posició estacionària amb certa retroalimentació gràcies al flux de vents de llevant associat, en el que representa quelcom molt interessant, ja que insinua la formació d´una borrasqueta de mesoescala davant la costa.




Destacar també les temperatures, que són baixes, i això fa que la cota de neu se situi igualment avall, vora els 900m tan sóls, tot i que, en moments de xàfec pot baixar encara més, tal i com ha passat al Garraf, on la temperatura s´ha desplomat amb la tempesta, tot situant-se ara a les 11:30h a 3,0ºC a la cota 500m, la qual cosa fa possible, si continua el fenomen, veure nevar els propers minuts, tal i com passa a Montserrat, on ara comença a nevar per sobre dels 1.000m, baixant, a l´igual que al Montseny, Montnegre i St. Llorenç del Munt si arriba el ruixat a la zona de La Mola.


De cara a la tarda es manté la inestabilitat, amb possibilitat de ruixats i d´algunes sorpreses, millorant ràpidament a última hora, amb l´entrada del mestral, que podrà bufar amb certa intensitat.


Demà farà sol, a l´espera que dissabte passi un altre front, bastant esquifit, que portaria algun ruixat al Pirineu, poca cosa, amb un diumenge que pinta altre cop bastant estable.

Així, atenció a les properes hores perquè hi poden haver sorpreses!

No hay comentarios:

Publicar un comentario