viernes, 2 de marzo de 2012

SETMANA MOGUDA


Aprofiteu la bonança de temperatures perquè a partir de dilluns torna l´hivern, almenys per uns dies. I és què un front amb molt aire fred associat a les capes altes de l´atmosfera creuarà el Pirineu dilluns, generant una borrasca al Mar d´Alboran que donarà molt de joc entre dimarts i dijous amb una llevantada de 1ª categoria a l´est d´Andalusia, SE de Castella la Manxa, País Valencià i a les Pitiuses. Atenció perquè el temporal serà important, amb vents >80Km/h, mar molt remenada i pluges que podran superar els 100mm sobretot al SE peninsular, amb una nevada que pot ser molt destacable a Sierra Nevada i deixar gruixos superiors al metre de neu nova a les cotes més altes.


Malauradament sembla que, un cop més, Catalunya quedarà al marge, amb alguns ruixats entre dilluns i dimarts, que seran de neu per sobre de 800-1.000m tan sóls i possibiltitat de precipitacions més consistents de cara a divendres i dissabte, aspecte que caldrà confirmar.

Destacar les trajectòries tradicionalment errònies que caracteritzen aquestes borrasques mediterrànies, petits moviments de les quals poden ocasionar canvis molt importants als pronòstics, de forma que si aquesta borrasca basculés una mica més al nord, tindríem enrenou també a al principat.

El què sí està assegurat és la baixada notable de temperatures de cara a dilluns i dimarts, amb ruixats que podran aparèixer demà dissabte a la tarda, més probables i importants al quadrant nord-est, i d´altres entre dilluns i dimarts localment moderats.

Torneu a treure els abrics, faran falta!

No hay comentarios:

Publicar un comentario