viernes, 16 de marzo de 2012

ARRIBA LA PRIMAVERA I HO FA AMB CANVIS!!

El promer dimarts dia 20 a les 06h i 14 minuts del matí arribarà oficialment la primavera astronòmica, coincidint com sempre amb l´equinocci de primavera, és a dir, el dia on la nit i el dia duren el mateix, 12 hores. I ho farà amb canvis, que seran més o menys importants en funció de l´evolució que tingui una bossa d´aire fred amb una possible ciclogènesi associada al mar balear, la qual cosa podria comportar per fi una tongada de precipitacions generals i generoses a bona part del principat, amb nevades també al Pirineu que ajudarien a salvar la resta de la temporada d´esquí amb la setmana santa a la volta de la cantonada.

Així, aquest cap de setmana, temps variable. Demà dissabte, possibilitat de ruixats i tempestes al Pirineu i Prepirineu, febles en general i amb cota de neu de 2.000m, baixant a 1.500m al Pirineu occidental. Diumenge es mantindrà la inestabilitat al Pirineu i Prepirineu, amb possibilitat de ruixats que seran en forma de neu a 1.100m al Pirineu occidental i de 1.700m a l´Oriental, poca cosa en general. De cara a la setmana vinent, serà a partir de dimarts a la tarda i sobretot dimecres quan sembla que arribaria una tongada de precipitacions arreu del principat, que seran en forma de neu a 1.500-1.700m al Pirineu Oriental i a 1.000m a l´occidental, mantenint-se la inestabilitat bona part de la setmana, aspecte que caldrà confirmar els propers dies.

El què sí sembla assegurat és què els propers dies caldrà guardar la màniga curta i, pot ser, tornar a treure els paraigües, ja veurem!

No hay comentarios:

Publicar un comentario