martes, 31 de enero de 2012

AMBIENT GLACIAL A PARTIR DE DIJOUS!!

Aprofiteu la "fresca" d´avui perquè a partir de demà dimecres dia 1 se´ns tirarà a sobre una massa d´aire gèlid procedent de Sibèria que farà desplomar-se els termòmetres fins a valors que poden ser rècord a molts punts. Està pronosticat que dijous baixin les temperatures vora 10ºC al Pirineu i entre 6/8ºC a la resta respecte als valors d´avui, mentre que divendres, quan sembla ens arribarà el gruix de l´aire fred, les temperatures podrien baixar respecte avui entre 15/20ºC al Pirineu i vora 10/15ºC a la resta, amb glaçades generalitzades arreu, també a nivell de mar, perllongant-se aquest fred glacial el cap de setmana i bona part de la setmana vinent, si bé aquí no es posen del tot d´acod els mapes.


I què passarà amb la neu, nevarà a Barcelona?

Doncs malauradament pels entusiastes de la neu a cotes baixes entre els quals m´hi trobo, aquesta onada d´aire fred serà seca a Catalunya, amb dos matisos, i és què demà dimecres ens afectarà una borrasqueta que farà ploure a bona part de Catalunya a partir de migmatí i sobretot a la tarda, si bé les temperatures aleshores no seran encara prou baixes com per veure nevar a cotes molt baixes, sí per sobre de 800m, baixant a 500m a última hora, mentre que, aquí sí, entre la matinada de demà dimecres a dijous sobretot i dijous al matí, hi haurà probabilitat encara d´algunes precipitacions que, si es donen, seran de neu arreu, també a nivell de mar. El problema és què a posteriori el vent bufarà de N/NE, molt sec, la qual cosa farà lluir el sol a bona part del principat, si bé també, i aquí està el segon matís, caldrà estar atents al rebuf típic que es genera en aquestes ocasions entre el sud de la Costa Brava i la Costa Central, on els vents giren de forma puntual a component marítima i poden generar sorpreses. Independentment, sembla que dijous a última hora podria entrar una banda de precipitacions per la Costa Brava i donar joc, aspecte que caldrà confirmar.

Menció a part, altre cop, per a les Illes Balears, on rebran l´impacte del fred glacial combinat amb humitat, la qual cosa fa que, si voleu veure neu de debó i no teniu por als probables problemes de comunicació que hi esdevindran el cap de setmana, agafeu l´avió cap a les Illes! Entre dijous a la tarda i sobretot divendres són possibles nevades a les platges de Mallorca, Menorca, Eivissa i fins hi tot Formentera, sent molt més important el temporal a l´illa de Menorca, on la nevada serà notícia al llarg del cap de setmana fins a nivell de mar!!

Ja veurem si acaba nevant o no a Barcelona, el què sí està assegurat és el FRED, amb temperatures sota zero arreu a partir de dijous i divendres sobretot, precaució a les canonades i als cultius del curs baix del Llobregat, de ben segur patiran!

Bon fred i Salut!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario