domingo, 15 de enero de 2012

ATENCIÓ DEMÀ A LA POSSIBILITAT DE NEU A COTES BAIXES!


Temperatures força baixes a primera hora a gran part de Catalunya degut al refredament irradiatiu nocturn, notori sobretot a les valls i fondalades interiors, on les glaçades han estat considerables els darrers dies. Temperatures baixes que coincidiran la propera matinada i demà dilluns amb una entrada de vents de llevant associats a una borrasca centrada sobre el país valencià, la qual anirà basculant cap al sud i provocarà precipitacions importants al País Valencià, Balears, Castella i Andalusia oriental, amb nevades importants per sobre de 1.200m i flocs que cauran per sota de 1.000m la propera matinada.


A Catalunya tot dependrà del moment al qual s´ennuvoli el cel i comenci a precipitar, si ho fa avançada la matinada podria començar nevant a cotes molt baixes, inferiors fins hi tot als 500m, mentre que si ho fa abans, sense que la temperatura hagi baixat prou, la cota de neu seria més elevada, vora els 1.000m.

Així, caldrà prestar atenció la propera matinada i demà a primera hora del matí davant aquesta possibilitat, baixa però existent, de veure nevar a indrets poc habituals del prelitoral i de la Catalunya central com ara punts del Vallès com Vacarisses, del Bages com Artès, Moià, o d´altres punts de l´Anoia, Segarra, Osona, Berguedà, etc. De presentar-se no seran nevades importants i podrien anar acompanyades de pluja engelant o d´aiguaneu. On sí es podran acumular gruixos de neu destacables, superiors als 10cm a 1.300m serà al Montseny i al Massís dels Ports, on seria la primera nevada de l´hivern.

El que sí estarà garantit demà i els propers dies serà l´ambient fred, que podria anar a més a finals de setmana, aspecte que caldrà confirmar.

De moment, però, càmeres a punt els qui estigueu a les zones propícies davant aquesta possibilitat de veure ni que sigui voleiar algun floc de neu despistat les properes hores.

No hay comentarios:

Publicar un comentario