miércoles, 1 de diciembre de 2010

ATENCIÓ DEMÀ A LES SORPRESES!!!

Avui, 1 de desembre, comença l´hivern meteorològic, que comprén els mesos de desembre, gener, i febrer, i sembla que ho farà amb molta variabilitat. Per començar, després de la fredorada dels darrers dies, mitigada avui per la presència del sol, demà dijous ens arribarà una nova glopada d´aire polar, gèlid, que farà desplomar-se els termòmetres a partir de demà al migdia, tocant fons divendres, amb una perspectiva pel que fa al cap de setmana de temperatures bastant més altes.


La glopada d´aire fred que arribarà demà vindrà acompañada per aire molt fred a les capes mitges i baixes i per aire gèlid a les capes altes, la qual cosa pot representar un còcktel explosiu de cara a la tarda, vespre i nit de demà, sobretot a les comarques del nord-est.




S´estima que la temperatura arribi demà a valors d´entre -5ºC i -6ºC a 1.500m d´alçada al vespre, combinat amb uns valors estimats també d´entre -36ºC i -37ºC a 5.500m d´alçada a la vertical de Barcelona, la qual cosa dibuixa unes condicions idònies perquè, en cas d´haver-hi precipitacions, aquestes siguin en forma de neu a cotes molt baixes, vora els 400m, si bé en moments de xàfec podrà baixar fins a cota 100m, no descartant que arribi a cota 0 a la Costa Brava durant la nit en cas d´haver-hi precipitacions.





La situació és molt complexa i de mal pronosticar, ja que, en funció dels vents, podran o no formar-se ruixats, els quals semblen bastant probables al quadrant nord-est del principat (Garrotxa, Pla de l´Estany, Gironès, la Selva, Empordà, i Pirineu), no sent tant probables en d´altres zones com El Maresme, els Vallesos, al Barcelonès i al Baix LLobregat, zones on, si finalment es formen xàfecs, es podrà veure nevar a zones poc habituals com ara Collserola, Montnegre, i poblacions com ara Olot, Banyoles, Sta. Coloma de Farners, etc., no descartant sorpreses en d´altres de l´àrea de Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario