sábado, 27 de noviembre de 2010

S´ACOSTEN PLUGES I NEU A LES MUNTANYES

Setmana molt variable pel que fa a l´evolució dels models i mapes meteorològics a l´hora de pronosticar el temps dels propers dies. Si dilluns els mapes dibuixaven un temporal de neu a Catalunya, dimecres ja va esborrar qualsevol possibilitat de veure sorpreses a la costa.
No obstant, el moviment de la potent borrasca situada al Golf de Cadis, que s´alimenta de l´aire gèlid procedent del nord d´Europa, farà que tinguem una tarda de dilluns i un principi de dimarts passats per aigua a gran part de Catalunya, amb una nevada que pot ser important per sobre dels 1.500m, si bé, donat l´aire fred que encara tindrem a sobre, podrà fer que comenci nevant força avall, concretament per sobre dels 500m, pujant ràpidament cap als 1000m, no descartant alguna flocada a indrets situats a menor altitud, sobretot a fondalades de l´interior. Destacar que la propera nit, matinada, i primera hora de demà diumenge, ens creuarà una borrasca secundària, la qual podrà fer precipitar a la costa brava i a la costa i prelitoral central, precipitacions que, si finalment es produeixen, seran de neu per sobre dels 500m aproximadament, localment inferiors, amb quantitats poc importants.
Sembla que la setmana vinent tornarà a ser bastant inestable i molt interessant, altre cop, pel que fa a l´evolució dels mapes, ja que, en funció del moviment de la borrasca centreeuropea i de l´anticicló britànic, podríem tenir enrenou, aspecte que ja confirmaria en properes informacions.
De moment, la propera nit possibilitat d´alguns ruixats, amb neu que pot fer acte de presència a les cotes més altes de Collserola, Garraf, Montnegre, etc., fenòmens anecdòtics, amb paraigües que caldrà obrir dilluns a partir de migdia i dimarts al matí, tot existint moltes possibilitats que el Barça-R.Madrid de dilluns sigui passat per aigua, amb fred que continuarà sent bastant marcat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario