viernes, 5 de noviembre de 2010

TEMPORAL A LA VISTA


Després del pont de Tots Sants, un tant revoltat, sobretot a muntanya, hem tingut 4 dies on la bonança ha estat la dominant, amb molt de sol i temperatures primaverals. Doncs bé, aprofiteu demà dissabte perquè a partir de diumenge ens arribarà un nou canvi de temps, sobtat, marcat, i que caldrà seguir atentament per preveure les conseqüències, sobretot pel que fa al vent.

La situació és molt interessant. Si avui a migdia teníem pressions de l´ordre de 1030hPa, fruit d´un potent anticicló, a partir de demà es desinflarà aquest centre d´altes pressions, obrint la porta a una gran borrasca atlàntica que se´ns tirarà a sobre a partir de diumenge a migdia. Amb tot, s´espera que la pressió atmosfèrica caigui fins als 980hPa entre dilluns i dimarts, amb un descens espectacular d´uns 50hPa, la qual cosa es reflexarà en una important pujada del nivell del mar, i en la precepció d´algunes persones, sobretot aquelles més sensibles als canvis sobtats de temps en quant a molèsties a articulacions, etc.



Així, demà dissabte s´aguantarà, amb augment dels núvols prims, que es faran cada cop més abundants, sense precipitacions. De cara a diumenge, s´aguantarà a primera hora, tot embolicant-se a partir de migmatí, migdia, i la tarda, quan són probables alguns ruixats, sobretot al Pirineu i comarques del nord-est, amb una cota de neu que baixarà dels 2.500m cap als 1.500m, i un vent que es reforçarà notablement a última hora.

Pel que fa a dilluns, tindrem un gran embossament d´aire fred a les capes altes de l´atmosfera, amb la borrasca centrada al Golf de Biscàia, la qual cosa farà, primer, que baixin notablement les temperatures, segon, que es puguin produir ruixats i tempestes, localment moderades, amb neu al Pirineu per sobre dels 1.500m, baixant als 1.200m, i tercer, i més important, el vent, que bufarà amb molta força, superant els 120Km/h a l´Ebre, i amb ratxes localment superiors als 100Km/h al Prelitoral i Litoral central, on caldrà, si es compleixen els mapes, molta precaució, aspecte que es perllongarà dimarts i dimecres, amb una setmana que es perfila molt ventada.





Atenció també a les nevades al Pirineu Occidental i a la cara nord, on podran ser altre cop destacables i acumular gruixos importants per sobre dels 1.800m, amb torb.

Per tant, dissabte tranquil, amb ruixats i, sobretot, molt vent i baixada de les temperatures a partir de diumenge a migdia. Bon cap de setmana i precaució!

No hay comentarios:

Publicar un comentario