sábado, 30 de octubre de 2010

PONT DE TOTS SANTS INESTABLE

Coincidint amb el cap de setmana, en aquest cas perllongat pel pont de Tots Sants, arriba un nou canvi de temps, l´avançada del qual va arribar la darrera matinada, en forma d´un front molt esquifit que ha deixat una jornada de dissabte un tant ennuvolada, a l´espera d´un segon front atlàntic, aquest més actiu, que portarà nevades al Pirineu per sobre dels 2.000m, baixant a 1.800m, i pluges que, la propera matinada, podran afectar gran part de Catalunya, localment amb una certa intensitat a la cara sud pirinenca i al prelitoral, tot avançant aquestes de ponent a llevant i de sud a nord.
Un cop passi el front, però, ens arribarà una glopada important d´aire fred a les capes altes de l´atmosfera, la qual inestabilitzarà l´ambient demà diumenge i dilluns, sobretot al nordest.
Per tant, demà diumenge, núvols al matí, amb algunes precipitacions encara, tot aclarint-se amb el pas de les hores, si bé, a partir de migdia, es podran reproduir alguns ruixats, preferentment al quadrant nordest del principat, situació que es mantindrà dilluns, amb més clarianes.
Destacar el mestral, que entrarà demà a la tarda, nit, matinada, i dilluns al matí, localment amb força, girant posteriorment a tramuntana, la qual bufarà fort també al Pirineu i a l´Empordà, provocant nevades a la vessant nord pirinenca, que seran ja més destacables per sobre dels 2.000m.
Curiosament, a partir de dimarts, millora el temps de forma clara, amb l´arribada d´un anticicló que, sembla, s´estarà gran part de la propera setmana a casa nostra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario