martes, 1 de junio de 2010

CALOR D´ESTIU.. AMB ALGUNS MATISOS

Temperatures estiuenques les que tenim aquests dies a gran part de Catalunya, amb valors superiors als 30ºC a l´interior, i als 25ºC a les valls pirinenques i zones del litoral i prelitoral.


La perspectiva és què aquestes temperatures pugin encara més els propers dies, amb un augment de la xafogor, ja que el mar s´està escalfant de forma progressiva i ja es troba per sobre dels 20ºC a la costa central.


No obstant, la pròpia calor podrà formar bancs de núvols baixos arran de mar que, de formar-se, podran fer la guitza als banyistes i deixar les temperatures més curtes.


Caldrà veure si les temperatures tan altes que s´esperen per dijous, divendres i el cap de setmana, tindran continuitat la setmana vinent. De moment, però, paciència, perquè farà calor, fins hi tot a muntanya, on s´esperen valors de fins a 15ºC a 2.000m, puntualment superiors, la qual cosa accelerarà encara més el desglaç a les parts més altes del Pirineu, on encara hi queden gruixos importants, superiors al metre de neu per sobre dels 2.500m, com ara a Boí-Taüll, on hi resten encara 1m30cm a la cota 2.500m, o a la cara nord del Puigmal, tal i com es pot veure a la següent perxa nivològica, on és molt apreciable el desglaç dels darrers dies:


No hay comentarios:

Publicar un comentario