martes, 26 de febrero de 2013

LLEVANTADA A LA VISTA!!! ATENCIÓ AL NEVADON A MUNTANYA!!

Després de la nevada de dissabte i de l´onada d´aire fred que encara avui ens ha afectat, jornada de transició la de demà dimecres a l´espera d´un nou canvi de temps a partir de dijous i sobretot divendres. Atenció perquè el canvi tornarà a ser molt important i caldrà seguir-lo de prop davant les conseqüències que pot comportar no només pel que fa a les pluges sino també pel que fa a la neu a cotes no excessivament elevades!

I és què una borrasca que tot just ara s´està gestant al sud del Mediterrani anirà pujant de latitud alhora que s´aprofundirà davant la costa valenciana i posteriorment catalana, originant-nos una llevantada que pot ser de primeríssima  categoria i afectar-nos, per fi, de ple!

Què passarà?

Doncs que ja demà dimecres a última hora començaran les precipitacions pel sud, amb alguns primers plugims també que podrien començar a afectar ja alguns punts del litoral. Durant la matinada de dimecres a dijous s´aniran intensificant les pluges al Matarranya, Montsià, Terra Alta i Baix Ebre amb una cota de neu inicialment baixa que podria comportar nevades a l´interior per sobre de tan sòls 400m, pujant al llarg de les hores cap als 600-800m. Atenció perquè ja al matí de dijous les precipitacions podran ser molt importants a la demarcació de Tarragona, pluges intenses i nevada important als Ports, Montsant i Prades. Pluges que també aniran progressant de sud a nord i afectaran la resta del litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, intensificant-se a última hora amb cota de neu inicial aquí de 500-600m pujant a 800m. Divendres tot sembla indicar que tindrem l´episodi més important de precipitacions, amb pluges intenses, localment fortes, al litoral i prelitoral i nevada que podria ser MOLT IMPORTANT al Montseny i al Pirineu i Prepirineu Oriental, també nevarà a les cotes més altes de Montserrat i Sant Llorenç del Munt fins divendres a migmatí en què pujarà la cota per sobre de 1.100-1.200m. Forts vents de llevant al litoral i prelitoral, sobretot a cotes altes, on es podria passar de 90Km/h.



En tot l´episodi es podran recollir quantitats de pluja >100-150mm i nevades >70cm per sobre de 1.500m, no descartant acumulacions properes al metre de neu nova a cotes elevades.

Si es compleixen els darrers mapes, tindrem un cap de setmana radicalment diferent, amb sol i temperatures en recuperació. Així doncs, expectació davant la llevantada freda que tindrem a partir de dijous i de les conseqüències en vistes al cap de setmana amb bon temps que es prepara!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario