sábado, 12 de enero de 2013

ARRIBA L´HIVERN!!!

Amb tres setmanes de retard arriba per fi l´hivern pel que fa a les constants meteorològiques pròpies des del canvi astronòmic d´estació . I és què, tot i haver fet força fred la recta final de la tardor, el què portem d´hivern està sent marcat per les temperatures anormalment elevades i per l´absència gairebé absoluta de precipitacions, aspecte que canviarà, i de quina manera, a partir de la propera nit i matinada!

Què passarà? 

Doncs què el potent i tossut anticicló càlid que ens ha acompanyat les darreres setmanes s´ha retirat i ens obrirà la porta a una situació de molt més moviment atmosfèric, començant per un front fred que ens escombrarà entre la propera matinada i demà diumenge, el qual portarà alguns ruixats i, sobretot, un descens molt important de les temperatures, les quals es tornaran a situar a valors plenament hivernals a gran part del principat. Així, la propera nit i matinada ruixats que entraran pel Pirineu occidental i que proliferaran per gran part del territori, en forma de neu inicialment per sobre de 1.200m baixant a totes les cotes a la cara nord del Pirineu i 800m a la resta, no descartant fins hi tot algun nucli convectiu a l´interior del quadrant nordest durant la tarda, moment en el qual es podria veure nevar per sobre de 500m, localment inferior a última hora, quan entrarà la tramuntana amb força a l´Empordà i als cims del Pirineu. 



Dilluns es mantindrà la nevada a la cara nord del Pirineu, on els gruixos de neu nova podran ser importants i deixar acumulacions >50cm per sobre de 1.800m, amb possibilitat d´algun ruixadet esporàdic al quadrant nordest i costa central els quals, de presentar-se, serien en forma de neu per sobre tan sols de 600m. Ambient de ple hivern, que es mantindrà dimarts a l´espera de noves borrasques que podrien afectar-nos la segona meitat de la setmana vinent, ja veurem si amb més o menys moviment!

Tingueu a mà abrics, guants i bufandes, faran falta!! I els esquís i les raquetes, la nevada serà molt important al Pirineu aragonès i a la cara nord del Pirineu català, en menor mesura també a la resta!

No hay comentarios:

Publicar un comentario