domingo, 22 de abril de 2012

CALORETA A MITJANS DE SETMANA!!

Coincidint amb els darrers dies d´abril arribarà, si es compleixen els mapes, el primer tast de calor de la temporada! Tast perquè serà breu però, amb tot, atenció a les temperatures, que convidaran a treure la roba d´estiu dels armaris a mitjans de setmana.

De moment, però, tant demà dilluns, diada de Sant Jordi, com dimarts, temps variable, amb sol als matins i nuvolades durant les tardes que es podrien traduir en forma d´alguns ruixats o tempestes al Pirineu, Prepirineu i comarques de l´interior i que sobretot dimarts podrien afectar més zones, amb una cota de neu encara baixa, vora 1.500m. A partir de dimecres entrarà en escena una borrasca atlàntica que ens impulsarà vents de S-SE, molt càlids, els quals faran pujar els termòmetres vora 10ºC respecte els valors d´avui a bona part del principat, exceptuant la franja litoral, on es podrien formar núvols baixos fruit del propi contrast tèrmic i quedar més fresques, i a l´alta muntanya, on la pujada de temperatures podria voltar els +15ºC respecte els valors d´avui, la qual cosa accelerarà el desglaç a les cotes mitges i altes. Aquesta "calorada" durarà 48-72h, fins diumenge, quan tornaran a baixar notablement amb l´arribada d´una nova borrasca, la qual ens podria portar noves pluges i nevades a muntanya, aspecte que caldrà confirmar en propers dies.

Amb tot, si sou aficionats aprofiteu per esquiar aquests dies a l´única estació oberta encara a Catalunya i a tota Espanya, com és la Masella, la qual dóna accés al refugi del Niu de l´Àliga, oberta en principi fins l´1 de Maig sempre i quan aquesta calorada que començarà dijous no faci avançar el tancament de la temporada, així com d´altres modalitats d´esports d´hivern prou factibles encara a dia d´avui a bona part del Pirineu per sobre de 2.300m com raquetes, esquí de muntanya, etc., salut i bon Sant Jordi a tothom!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario