viernes, 13 de abril de 2012

FUETADA D´HIVERN

Déu ni do com a començat el mes d´abril, amb una successió de borrasques i fronts que fan estar ben pendents del cel davant els ruixats, tempestes i nevades que ens afecten i afectaran els propers dies a bona part del Principat.
Ruixats i tempestes que continuen sumant litres i també centímetres de neu nova al Pirineu i Prepirineu, de nou ben vestits de blanc a les seves cotes més altes.

Què passarà aquest cap de setmana? Doncs que recularem pel que fa a la situació atmosfèrica al mes de març, amb una borrasca que arribarà demà dissabte a migdia i que sembla donarà força joc, amb ruixats i tempestes localment fortes i persistents entre demà a la tarda, vespre i matinada de dissabte a diumenge, amb una cota de neu baixant a 1.000m al final del dia, 800m diumenge a la Vall d´Aran, quan no es descarta neu a la mateixa Vielha.

Diumenge es podrien mantenir alguns ruixats a primera hora a la costa central, minvant a migmatí i migdia per tornar a augmentar a la tarda, localment altre cop amb una certa intensitat. Atenció a la nevada, es podrien acumular més de 20cm de neu nova per sobre de 1.800m al Pirineu i Prepirineu, superant-se localment els 50cm a la vessant nord (Vall d´Aran, Pallars i Andorra), no descartant acumulacions properes al metre de neu nova per sobre de 2.000m de forma local!!
Diumenge s´aixecarà també amb neu les cotes altes del Montseny! Destacar també la tramuntanada, molt important, violenta, perillosa a partir de diumenge a migdia a les cotes més altes del Pirineu i a l´Empordà, amb cops >120Km/h entre diumenge a la tarda i dilluns, amb un torb encès a la cara nord pirinenca i una baixada molt notable de les temperatures, tornarà a fer fred, bastant intens al Pirineu, tot mantenint-se la inestabilitat, si es compleixen els mapes, la setmana vinent!

Així, paraigües i alguns abrics, faran falta! I moltíssima precaució si pugeu sobretot diumenge a l´alta muntanya pirinenca, on el torb serà molt intens especialment a la Vall d´Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, nord d´Andorra i Alta Cerdanya, i el risc d´allaus important!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario