martes, 7 de febrero de 2012

ARRIBA LA SEGONA INJECCIÓ D´AIRE SIBERIÀ

Després de la pausa d´ahir dilluns, jornada amb molt de sol on van recuperar-se les temperatures, aquesta propera tarda ens començarà a arribar la segona glopada d´aire siberià de la sèrie.

I és què les esntrades d´aire fred procedents de l´interior d´Europa, a diferència de les irrupcions d´aire polar, que són molt més dinàmiques, responen a configuracions sinòptiques molt més estables i assentades, la qual cosa comporta normalment una major duració alhora que, en funció d´aquest perllongament temporal del passadís de vents siberians, pot propiciar l´arribada de noves glopades d´aire gèlid, què és precisament el què passarà al llarg de les properes hores i dies, ja que de cara a finals de setmana podria arribar una tercera onada d´aire fred.

Amb tot, sembla que la intensitat serà menor que la que ens va afectar la setmana passada, si bé farà desplomar-se altre cop els termòmetres fins a valors de cru hivern a gran part del principat.

De nou seran les Illes Balears les que rebran l´impacte directe d´aquesta segona onada d´aire fred, tornant a nevar a les platges de Menorca i Mallorca a partir de demà, i deixant-nos altre cop de banda a nosaltres, que restarem immersos en una massa d´aire bastant eixuta.

Caldrà seguir a veure si a finals de setmana tenim o no alguna sopresa al litoral, no sent a priori la perspectiva ni molt menys optimista en aquest aspecte.

Ens espera una setmana altre cop molt freda però, malauradament pels amants de la neu a cotes baixes, aquestes condicions de fred no vindran acompanyades de nevades a Catalunya, sí a a les Balears.

No hay comentarios:

Publicar un comentario