domingo, 17 de abril de 2011

SETMANA SANTA INESTABLE

Comença la Setmana Santa, una de les més tardanes dels darrenys anys, i ho fa amb inestabilitat a les Canàries, on s´han enregistrat precipitacions importants les darreres hores, inestabilitat que anirà afectant la Península Ibèrica a mesura que avanci la setmana de forma progressiva, tot arribant a Catalunya, sembla, a partir de dimecres, amb núvols i possibles precipitacions.

Així, a partir de demà dilluns la borrasca situada a l´Atlàntic afectarà al Golf de Cadis, fent que plogui a Andalusia, Portugal, i a la resta de la façana atlàntica peninsular, extenent-se a la meseta occidental. Dimarts arribarà la nuvolositat al País Valencià, amb alguns plugims al final del dia.
Dimecres, si els mapes tenen raó, la borrasca farà que comencin a incidir vents humits de xaloc sobre el Mediterrani, coincidint amb la formació d´una baixa secundària al Mar d´Alboran, de forma que és d´esperar un augment dels núvols, sobretot al litoral i prelitoral, on no es descarten ja alguns primers plugims, els quals si es compleixen els pronòstics aniran a més dijous i sobretot el cap de setmana i dilluns de Pàsqua, quan aquestes precipitacions podrien ser importants, aspecte que caldrà seguir i confirmar donada la complexitat de la situació. El què sí sembla segur és què si viatgeu els propers dies a l´oest peninsular caldrà que porteu els paraigües ben a mà, els quals podrien ser també necessaris a la resta a partir de dimecres i dijous, amb temperatures que es mantindran suaus.

No hay comentarios:

Publicar un comentario