jueves, 7 de octubre de 2010

SITUACIÓ METEOROLÒGICA MOLT INTERESSANT

Després d´un començament d´Octubre força tranquil a Catalunya, el panorama meteorològic s´embolica, i de quina manera! Hores d´ara s´està acabant de gestar a l´Atlàntic una borrasca de primera categoria, enorme, molt potent i activa, es podria dir que de llibre.


Doncs bé, aquesta gran borrasca es tirarà damunt, ja demà, de Galícia i Portugal, amb un temporal molt dur de vent, que donarà pas després a pluges molt importants, estenent-se a Extremadura, i a l´oest d´Andalusia a partir de migdia, localment torrencials.

Aquestes pluges tan intenses, generades per un front fred associat a dita borrasca, avançaran cap al Mediterrani, tot arribant a casa nostra el vespre de dissabte, amb pluges que, si es compleixen els últims mapes, podran ser molt fortes, localment torrencials, entre la nit de dissabte a diumenge i diumenge al matí, tal i com es pot deduir de la imatge a uns 12.000m d´alçada, on la jet stream es troba molt baixa de latitud, amb una configuració de màxima inestabilitat sobre Catalunya.


Per tant, molta precaució a les zones tradicionalment inundables, com ara rambles, rieres, i d´altres indrets vulnerables, així com davant de viatges que hagueu de fer a la resta de la Península. Especial atenció també al Pirineu, on les pluges podran ser molt importants, sobretot al vessant sud occidental. Sembla que aquesta situació, potencialment perillosa, minvaria a partir de migmatí, migdia de diumenge, sense marxar la inestabilitat, ja que, a partir de dilluns, una bossa freda en alçada generaria una nova borrasca, la qual provocaria un temporal de llevant, el qual caldrà seguir també amb molta atenció, ja que es perfila molt actiu, sobretot al sudest peninsular, això sí, amb temperatures que es mantindran
molt suaus.Així, situació complexa, potencialment perillosa, que caldrà seguir per veure l´evolució final de la borrasca i, per tant, els seus efectes, que de ben segur seran notícia els propers dies a la Península Ibèrica i, caldrà veure, si també a Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario