martes, 22 de enero de 2013

ATENCIÓ LES PROPERES HORES, POSSIBILITAT DE NEU A COTES BAIXES!

Dia de ple hivern el que tenim avui a Catalunya, amb temperatures força baixes que es mantindran ben bé 48-72h més, les quals en combinació amb les precipitacions que s´esperen poden acabar donant algunes sorpreses en forma de neu a cotes baixes!

Al llarg de la propera tarda i vespre ens arribarà un gran embossament d´aire fred a les capes altes de la troposfera, amb temperatures que fregaran els -36/-37ºC a la vertical de Barcelona a 5.500m d´altitud aproximadament i vora -4ºC a 1.500m, tot coincidint amb l´arribada d´un front que caldrà seguir la propera nit i matinada.




Així, atenció les properes hores, pot nevar a Ponent i comarques de l´interior per sobre de 700m, baixant la cota durant la nit. Tanmateix, especial atenció a la costa i prelitoral central la propera nit i matinada, quan xocarà l´embossament d´aire fred amb l´aire més temperat i humit del Mediterrani i es podrien generar ruixats i tempestes localment intensos que, de presentar-se, serien en forma de neu fins a cota 300/500m!! Demà dimecres es mantindrà la variabilitat, amb cota de neu ja més alta, a l´igual que dijous.

Per tant, possibilitat de neu les properes hores de forma local a punts poc habituals. Pot nevar a Montserrat, Sant Llorenç del Munt, Prades, Montsant, Ports i també a Collserola, on la propera matinada podria enfarinar!

No hay comentarios:

Publicar un comentario