sábado, 15 de septiembre de 2012

L´HURACÀ NADINE S´ACOSTA

L ´huracà Nadine, 14è de la temporada, avança cap a l´Atlàntic oriental, deixant enrere les destrosses originades a la zona tropical caribenya per emprendre el camí habitual d´aquests centres d´acció a l´hora d´evolucionar dins la circulació zonal atmosfèrica cap a l´est on normalment, en trobar aigues més fredes, perden activitat i acaben morint com a depressions normals al cap d´unes setmanes. 
Què té d´especial aquest huracà de categoria 1 a l´escala Saffir-Simpson situat en aquests moments a 400Km al sud-oest de les costes de les Açores? 

Doncs que, a diferència d´altres tempestes tropicals, aquesta ha guanyat intensitat les darreres hores fins a convertir-se en huracà de categoria 1 en la seva evolució cap al NE, amb vents sostinguts al seu centre superiors als 126Km/h i una pressió de 985hPa que evoluciona encara favorablement pel que fa al seu aprofundiment amb una direcció d´avenç que apunta directament a l´arxipèl.lag portuguès de les Açores, on podria arribar dimecres en forma de tempesta tropical si bé no es descarta que ho pugui fer encara com a huracà i originar greus conseqüències, avançant posteriorment cap a Madeira i les Canàries, ja amb menor intensitat.



Per tant, si heu de viatjar els propers dies a les Açores, millor que no ho feu, el temporal serà terrible, amb probables inundacions, vents sostinguts superiors als 100-120Km/h i unes conseqüències que podran ser notícia. Tanmateix, a partir de dijous/divendres evolucionarà cap a Madeira, on encara podria arribar en forma de tempesta tropical i originar inundacions, amb forts vents, a l´igual que a les Canàries, on arribaria el cap de setmana, ja més debilitat. 




A Catalunya no caldrà patir pas pel Nadine, només a la façana Atlàntica de la Península es podrien notar alguns efectes en forma de vent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario