lunes, 11 de marzo de 2013

FUETADA D´HIVERN

Aprofiteu el sol i la bonança d´aquesta tarda perquè a partir de demà dimarts a la tarda ens arriba un brusc i radical canvi de temps que tornarà a portar constants d´hivern fins al cap de setmana. I és què una potent borrasca se situarà al Golf de Biscàia, obrint un marcat passadís de vent del N que farà desplomar-se els termòmetres a l´hora que es desplaçarà cap a la costa mediterrània juntament amb l´arribada d´un embossament d´aire molt fred a les capes altes de la troposfera, la qual cosa portarà un dimecres certament inestable.


Així, ruixats i tempestes demà dimarts a partir de migdia al Pirineu, Prepirineu i comarques de l´interior que podrien avançar cap a la costa a última hora, amb una cota de neu situada encara vora els 1.000-1.200m. La matinada de dimarts a dimecres entrarà en escena la borrasca mediterrània, amb llevantada que afectarà de plè els Ports de Tortosa Beseit i les Terres de l´Ebre i de forma menys directe la resta de la Costa Daurada, de resquitllada Barcelona. Atenció perquè la cota de neu caurà en picat dels 1.000m cap als 800m i 500m a migdia en moments de xàfec, amb nevada que es perfila altre cop destacable als Ports, on podrien superar-se els 50cm de neu nova al Caro en tot l´episodi i pluges localment fortes que podrien acostar-se als 100mm. A la costa central arribaran també algunes precipitacions de matinada, minvant al matí per tornar a ser possibles a la tarda i vespre, quan serien de neu vora els 500m.

Moltíssima precaució també al vent! Bufarà MOLT FORT de component N al Pirineu, Prepirineu, Empordà  i cotes altes i de NW a l´Ebre entre la tarda de dimecres i tot dijous, amb ratxes >150Km/h!!

Dijous arribarà el màxim d´aire fred, amb un ambient de ple hivern que es mantindrà fins al cap de setmana, quan apunten noves precipitacions, sobretot de cara a diumenge.

No hay comentarios:

Publicar un comentario