martes, 18 de septiembre de 2012

EL CICLÓ EXTRATROPICAL NADINE PODRIA ACABAR AFECTANT LA PENÍNSULA IBÈRICA!!

Poques vegades l´atmosfera ens obsequia amb espectacles tan impressionants com el que es presenta en aquests moments i sembla que es presentarà els propers dies a casa nostra. I és què poder veure i analitzar un cicló extratropical a les nostres latituds no és ni molt menys habitual, menys encara si es manté durant tants dies com sembla que ho farà el Nadine.

Sense dubte la situació meteorològica és fascinant, si bé esdevé quelcom perillosa i angoixant pels habitants de les zones afectades envers els efectes que, de ben segur, seran notícia els propers dies a les illes Açores. 

En aquests moments l´huracà Nadine es troba en forma de tempesta tropical amb vents sostinguts d´entre 90-100Km/h al seu centre i una pressió que s´acosta als 990hP evolucionant cap al NE de forma directa cap a l´arxipèl.lag de les Açores, on començaran a patir els efectes a partir d´aquesta propera tarda i nit, tot esperant un reforçament del Nadine entre demà dimecres i dijous fins assolir una pressió estimada al seu centre puntualment inferior als 980hPa i uns vents sostinguts que al seu centre es mouran entre els 110-120Km/h, la qual cosa el situarà ben a prop de considerar-se de nou com a huracà extratropical de F1, la qual cosa si que seria absolutament excepcional.



Així, a més de les ventades fortíssimes amb ratxes que podrien superar els 200Km/h i del temporal marítim duríssim amb onades dantesques, les precipitacions podran ser torrencials, originant conseqüències que seran notícia i que, tant de bo, no facin massa mal!

El veritablement interessant i excepcional del fenomen a jutjar a partir dels models de pronòstic pels propers dies serà, tanmateix, la seva durada i possible afectació de la Península Ibèrica i Catalunya! I és què tot sembla indicar que, a partir del cap de setmana i principis de la setmana vinent, el Nadine es traslladarà després d´afectar Madeira i de retruc a les Canàries a les costes de Portugal i Galícia, on interaccionarà amb una borrasca britànica amb força aire fred associat que tornarà a reforçar i podria afectar de ple l´oest de la Península i de forma indirecta també Catalunya, amb fortes pluges i ratxes de vent molt importants!

Ja veurem què acaba passant, l´antecedent més recent comparable és de novembre del 2005, quan la tempesta tropical Delta va escombrar les Canàries, si bé va durar poc dies i el Nadine promet donar joc durant força dies més!

No hay comentarios:

Publicar un comentario