martes, 7 de agosto de 2012

ONADA DE CALOR SAHARIANA DE 1ª CATEGORIA A LA VISTA

Si us agrada la calor, enhorabona! Si bé fins hi tot pels amants de les temperatures caniculars els propers dies es podrien passar de la ratlla els termòmetres a bona part de Catalunya i sobretot a la meitat meridional de la Península Ibèrica. 

I és què una borrasca atlàntica que baixarà de latitud fins afectar les illes Açores i de resquitllada les Canàries ens impulsarà a partir de les properes hores una bombolla d´aire molt càlid, tòrrid a gran part de la Península Ibèrica, sent notícia de ben segur les temperatures a partir de demà, amb valors amplament superiors als 40ºC que s´aniran estenent de sud a nord a mesura que avanci la setmana, arribant a Catalunya dijous amb un increment progressiu que farà tocar sostre als termòmetres entre divendres i dissabte, quan podríem patir la calor més intensa del que portem d´estiu, amb valors superiors als 40ºC a Ponent, Terres de l´Ebre, Catalunya Central i interior de Girona, superiors als 35ºC a les valls del Pirineu i a molts indrets del Prelitoral, per sobre dels 30ºC i acostant-se o superant localment els 35ºC a la costa, i valors per sobre dels 20ºC a 2.000m d´altitud al Pirineu, localment vora o superant fins hi tot els 25ºC als punts tradicionalment més càlids de la cara sud. Per tant, condicions idònies per omplir platges, piscines i demés punts propicis per al remull i refrescament, el qual serà gairebé imprescindible pels més calurosos a l´hora d´intentar superar de la millor manera possible aquest pic de calor que tindrem els propers dies.




Atenció si viatgeu al País Valencià, Múrcia i Andalusia els propers dies, es podrien batre rècords de calor, amb valors per sobre de 42-44ºC

I durarà molt? Segons els darrers mapes tindrem força dies de calor de ple estiu, amb algunes petites pauses, com per exemple dilluns i dimarts de la propera setmana amb una petita refrescada i algunes tempestes, tot dibuixant un mes d´Agost realment càlid, tònica que ja veurem si es perllonga o no més enllà.

Paciència, la calor va per llarg!

No hay comentarios:

Publicar un comentario