jueves, 1 de julio de 2010

TEMPERATURES CAP AMUNT

Si ja avui fa molta calor a gran part de Catalunya, amb una xafogor que dificulta dormir al litoral i prelitoral, les perspectives són de més calor encara, sobretot de cara a la setmana vinent.


Demà divendres, sol. Dissabte afluixarà una mica la calor, amb tempestes de tarda al Pirineu, que es repetiran diumenge, també a l´interior i zones de muntanya.


Dilluns ens arribarà una bombolla d´aire saharià molt càlida, que farà disparar-se els termòmetres fins valors de rigorós estiu, vora els 40ºC a Ponent, Ebre i interior, per sobre dels 35ºC al prelitoral, fregant els 35ºC a la costa i fons de les valls pirinenques, i arribant localment al llindar dels 25ºC per sobre dels 2000m d´altitud al Pirineu i Prepirineu. A la resta de la Península Ibèrica seran també notícia, sobretot a la Vall de l´Ebre i a Andalusia, on fregaran els 45ºC a l´interior.

Per tant, precaució; aigua, crema solar i no exposar-se directament al sol entre les 12h i les 16h per tal d´evitar cops de calor, alhora que paciència, ja que s´acosta el període més càlid de l´any, la canícula, que va des del 15 de Juliol fins al 15 d´Agost, quan tradicionalment toquen sostre les temperatures.

No hay comentarios:

Publicar un comentario