jueves, 11 de febrero de 2010

L´ONADA DE FRED ES REFORÇA


















Ara ens trobem amb temperatures arreu de Catalunya d´entre 5-7ºC al litoral, per sota dels 5ºC al prelitoral, i sota zero a l´interior i al Pirineu. Doncs bé, d´aquí unes hores ens arribarà el màxim d´aire fred, amb una bossa d´aire polar a 5.500m d´alçada que arribarà amb -38ºC, i unes temperatures que, a la vertical de Barcelona, seran a 1.500m d´alçada, d´entre -10ºC i -11ºC, valors no vistos en anys, i que, d´encalmar el vent, podrien provocar glaçades severes fins hi tot a la costa, amb valors que podrien batre alguns rècords.

Al Pirineu, tenen ara mateix vents per sobre dels 100Km/h, (Ulldeter ha arribat ja als 111Km/h), i es reforçarà més a la tarda. La nevada, que cau a la carda nord, també passarà a la cara sud les properes hores, amb torb marcat, tal i com es pot veure al santuari de Núria fa uns minuts. Les temperatures poden fregar els -25ºC per sobre dels 2.500m d´alçada.

Caldrà veure què passa a la tarda i vespre, perquè es poden formar ruixats i tempestes al nord-est de Catalunya, fenòmens molt locals que serien de neu a cota 0, al igual que a les Balears. El cap de setmana pot ser animat!

No hay comentarios:

Publicar un comentario