jueves, 25 de octubre de 2012

FRED D´HIVERN A LA VISTA, PREPAREU ELS PARAIGÜES I ELS ABRICS! ATENCIÓ A LA POSSIBILITAT DE NEU A COTES RELATIVAMENT BAIXES!

Déu ni do quin canvi de temps el què patirem al llarg de les properes hores i dies a Catalunya! Canvi sobtat, brusc, molt notable, que tindrà dos parts ben diferenciades que el fa realment molt interessant des del punt de vista meteorològic, sobretot per les dates ja que, si es compleixen els darrers mapes, podria ser excepcional la magnitud de la fredorada per tractar-se del mes d´Octubre.

Què passarà?

Doncs que la borrasca situada al sudoest de la Península Ibèrica ens escombrarà al llarg de les properes 24-36h, tot portant-nos pluges que podran ser localment intenses sobretot la propera nit i matinada al litoral i prelitoral, no descartant algunes tempestes. Demà divendres es mantindrà l´ambient força ennuvolat i amb precipitacions que encara podran caure a bona part del principat, restringint-se cada cop més a la meitat nord i extrem nord-est, coincidint amb l´entrada de la tramuntana i del mestral, els quals seran notícia el cap de setmana! I és què aquesta borrasqueta s´aprofundirà i situarà al Golf de Lleó, obrint-nos un passadís molt marcat de vents de component N-NE, molt freds, que superaran els 100-120Km/h a l´Empordà, cims del Pirineu i a l´Ebre, no descartant cops superiors als 150-160Km/h de forma puntual. Menció apart per la brusca i molt notable baixada de temperatures que tindrem entre dissabte i diumenge, quan es desplomaran literalment els termòmetres fins a valors que, ja veurem si assoleix o no la magnitud que li atorguen avui els mapes, podrien ser excepcionals en quant a fred, amb registres que podrien baixar entre 15-20ºC a l´alta muntanya respecte els d´avui, vora 10ºC menys a la resta de Catalunya. Això es traduirà en forma de nevades, que afectaran la cara nord del Pirineu, i dissabte a la tarda-vespre també possibles a d´altres punts com ara al Montseny, amb una cota de neu que baixarà al llarg de dissabte primer cap als 1.500m, 1.200m, 1.000m al final del dia i durant la matinada de dissabte a diumenge a totes les cotes pirinenques, 800m a la resta en el cas de presentar-se precipitacions, amb torb encès a la vessant nord del Pirineu i tempestes que podran ser fortes a la costa central.

Per tant, paraigües a mà i, sobretot a partir de dissabte, tregueu els abrics de l´armari, seran necessaris! Si aneu al Pirineu aquest cap de setmana podreu ser testimonis d´una de les nevades a cotes baixes més primeranques que es recorden, amb possibilitat de neu durant la matinada de dissabte a diumenge i diumenge al matí a punts com ara Vielha, nord d´Andorra, Cerdanya francesa, etc., també és possible veure enfarinat el Montseny diumenge al matí, ja veurem! Moltíssima precaució a l´alta muntanya, vents huracanats i torb!


No hay comentarios:

Publicar un comentario