sábado, 19 de mayo de 2012

ATENCIÓ A LES TEMPESTES!! A PARTIR DE DEMÀ TORNA LA NEU AL PIRINEU!

Després de gairebé dos setmanes més pròpies del Juny-Juliol que no pas del Maig, amb temperatures de ple estiu a bona part del principat que han provocat un desglaç accelerat al Pirineu, tornarem, al menys durant les properes 72-96h, a un temps altre cop típicament primaveral, amb ruixats, tempestes, ventades, algunes calamarçades i neu, que tornarà a ser protagonista i vestirà de blanc bona part del Pirineu i Prepirineu a partir de demà diumenge.

I és què una borrasca atlàntica que evoluciona des del Golf de Biscàia ens atacarà al llarg de les properes hores, fent proliferar els ruixats i les tempestes, que seran localment fortes sobretot al Pirineu, Prepirineu i comarques de l´interior aquesta propera tarda i vespre, no descartant també algun fenomen sever a punts del litoral i prelitoral la propera nit i matinada, amb una cota de neu baixant a 2.400m a última hora.

Demà diumenge es mantindrà la inestabilitat, amb ruixats i tempestes que tant al matí com altre cop a la tarda podran afectar tot el territori, localment fortes, amb neu baixant a 1.800m al Pirineu Occidental i a 2.000m a l´Oriental al matí i a 1.200m tan sòls al Pirineu Occidental i a 1.600m a l´Oriental a última hora de demà diumenge, girant el vent a tramuntana.

Atenció dilluns i dimarts a la nevada, que podrà ser destacable per sobre de 1.800m a la cara nord del Pirineu i deixar gruixos de neu nova importants, amb més ruixats i tempestes que sobretot a les tardes podran afectar també la resta.

Temperatures en notable descens.Així, precaució les properes hores a les tempestes, paraigües a mà i algunes jaquetes, faran falta! I si aneu a fer alta muntanya, moltíssima precaució davant el risc de descàrregues elèctriques i d´avingudes. A partir de demà a la tarda i sobretot dilluns, atenció al torb!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario