miércoles, 23 de noviembre de 2011

S´ENDARREREIX LA TEMPORADA D´ESQUÍ

Les precipitacions extraordinàriament abundants de les darreres setmanes a Catalunya han deixat registres que en alguns punts s´acosten a la mitjana anual total, quantitats realment excepcionals que a muntanya han estat en forma líquida fins als 2.000m d´altitud en valors mitjans, amb neu que, per sobre de 2.300-2.500m, sí ha deixat gruixos importants, sobretot al Pirineu Aragonès, però que a cotes mitges i baixes manté les pistes pelades de neu, aspecte accentuat per la impossibilitat també d´engegar els canons de neu ja que, de moment, ni fa fred ni se l´espera.


Així, després de fer-se enrere Vallter 2000, l´única estació amb possibilitats d´obrir aquest cap de setmana 26 i 27, aprofitant els gruixos importants que hi ha per sobre de 2.300m i no tan destacables per sota a la zona d´Ulldeter, totes les estacions del Pirineu Català, Andorrà i Aragonès posposen la posada en marxa de les seves instal.lacions pel 1er cap de setmana de desembre, coincidint amb el Pont de la Puríssima, sobre el qual tenen totes les mirades posades.


Menció apart per l´estació de Sierra Nevada, que sí obrirà portes aquest proper dissabte 26, gràcies a la neu de cotes altes i a la neu artificial que estan fabricant a marxes forçades a la base de l´estació, situada a 2.100m, gràcies a unes temperatures propícies afavorides per la major altitud a què es troba situada aquesta estació de la Serralada Penibética.







Què cal esperar de cara als propers dies? Doncs molt de sol i temperatures anormalment elevades a muntanya per les dates, impedint la fabricació de neu artificial a la base de les estacions i transformant l´existent per sota dels 2.500m. Amb tot, donada la inversió tèrmica cada cop més accentuada dels propers dies, són probables algunes hores propícies per engegar els canons les matinades de dimecres, dijous i divendres a les cotes baixes de les mateixes.

Sembla que, si els mapes d´avui tenen raó, a finals de la propera setmana arribaran canvis importants, amb neu que podria baixar ja a 1.500m o més avall i una baixada notable de les temperatures, la qual cosa és vital per garantir l´inici de la temporada d´esquí per la Puríssima i no endarrerir-lo encara més, aspecte que caldrà confirmar els propers dies. De moment, a gaudir d´aquest solet i de la bonança després de tants dies amb cel tapat!

No hay comentarios:

Publicar un comentario