viernes, 24 de junio de 2011

PRIMERA ONADA DE CALOR DE L´ESTIU

Aprofiteu la moderació de temperatures d´avui divendres perquè a partir de demà la calor serà protagonista, amb uns valors que es dispararan dilluns i dimarts fins a assolir la categoria de Onada de Calor, la primera de l´estiu que tot just fa 3 dies que vàrem estrenar.

Per què? Doncs la responsabilitat és d´una bombolla d´aire càlid procedent del nord d´Àfrica, que abraçarà a partir de demà gran part de l´Europa occidental, arribant fins al sud de Escandinàvia i afectant de ple la Península Ibèrica i Catalunya.

Què cal esperar? Si es compleixen els mapes d´avui, demà dissabte, a més del sol que marcarà el temps dels propers 4 dies, les temperatures es mouran entre els 30-34ºC a l´interior i entre 25-29ºC al litoral, pujant diumenge i sobretot dilluns fins a superar els 35ºC a l´interior (localment fregant els 40ºC a Ponent i les Terres de l´Ebre), vora els 30ºC al litoral (localment superiors), i entre 30-35ºC a les Valls del Pirineu, superant localment els 20ºC a 2.000m d´altitud dilluns i dimarts, tot afluixant sembla aquesta calorada a partir de dimecres, amb l´arribada d´un front fred atlàntic, aspecte que caldrà confirmar.

Atenció, tanmateix, si viatgeu els propers dies al sud peninsular. Farà molta calor! Amb valors vora els 45ºC a l´interior d´Andalusia, Murcia, i zones limítrofes!

No hay comentarios:

Publicar un comentario