martes, 21 de junio de 2011

ARRIBA L´ESTIU

Aquesta propera tarda a les 19h16´arribarà oficialment l´estiu astronòmic a Catalunya, i ho farà amb un petit canvi que donarà pas a un cap de setmana plenament estiuenc, amb unes temperatures que es dispararan a partir de dissabte. I és què s´apropa un front fred procedent de l´atlàntic, el qual porta una mica d´aire fred associat a les capes altes de la troposfera, la qual cosa farà que aquesta tarda proliferin els ruixats i les tempestes al Pirineu, Prepirineu, Ponent, als Ports, i també a les comarques interiors preferentment de muntanya, no descartant alguna gotellada al Prelitoral a última hora, tot augmentant aquesta inestabilitat demà dimecres, quan és probable que guanyin extensió i intensitat aquestes tempestes i acabin afectant gran part del Principat al llarg de la tarda i vespre, sent més importants avui al Pirineu i Prepirineu de Lleida, i a l´interior del quadrant nord-est demà.




Sembla que la revetlla de Sant Joan serà tranquila a gran part de Catalunya, si bé encara hi podrien quedar restes de núvols i fins i tot alguna gotellada fruit dels ruixats de tarda a les zones de muntanya de l´interior i al Pirineu, entrant la tramuntana altre cop a l´Empordà i al Pirineu, alhora que minvarà la inestabilitat de cara al cap de setmana, quan lluirà el sol i, el que és més destacable, pujaran notablement les temperatures, amb valors que podran superar ja els 35ºC a l´interior a partir de diumenge i dilluns vinent, amb valors probablement superiors també als 40ºC al sud de la Península.

Per tant, tot i el parèntesi que tindrem entre aquesta propera tarda i dijous, cap de setmana marcat pel sol i la calor, així que a suar sigui dit! Només queda buscar alternatives refrescants, ja sigui a les platges, piscines, o a la muntanya. Bona revetlla!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario