martes, 11 de mayo de 2010

LES CENDRES DEL VOLCÀ EYJAFJALLA ARRIBEN A LES CANÀRIES

El volcà islandès Eyjafjalla continua expulsant grans quantitats de cendres a l´atmosfera, les quals, donada la circulació atmosfèrica present, molt més favorable que la de l´última nuvolada, estan arribant a latituds molt baixes, recorrent milers de quilòmetres des del seu punt d´origen.

Destacar l´afectació gairebé total que estem patint avui a la Península Ibèrica, fins hi tot a l´arxipèlag Canari, on també s´ha vist alterat l´espai aeri.
Segons els pronòstics del Centre de Vigilància de Londres, el núvol de cendra continuarà provocant el caos les properes hores, tal i com es pot veure al següent mapa d´evolució:

De cara als propers dies, la situació sinòptica continuarà sent molt favorable perquè les cendres arribin a casa nostra, la qual cosa no és una bona notícia per tots aquells qui vulguin agafar un avió, trobant una esperança de millora en la inestabilitat que ens afectarà i que, mitjançant les precipitacions pronosticades, podrien fer minvar aquesta massa de polució volcànica.

Caldrà veure, tanmateix, l´afectació que això tindrà al clima dels propers mesos, tal i com reflexa la pregunta present a l´enquesta d´aquest mes al blog.

No hay comentarios:

Publicar un comentario