jueves, 29 de abril de 2010

ATENCIÓ ELS PROPERS DIES A LES TEMPESTES I A LA BAIXADA DE TEMPERATURES!!

Canvi de temps molt interessant des del punt de vista meteorològic de cara als propers dies. L´anticicló es retira cap a les Illes Britàniques, i això obrirà la porta a una irrupció d´aire fred procedent d´Escandinàvia, la qual cosa, en xocar amb l´aire tan càlid que tenim hores d´ara, provocarà tempestes i una FORTA baixada de temperatures, notòria a principis de la setmana vinent, tal i com es pot veure a la següent comparativa entre el mapa d´avui dijous a les 14h i el pronosticat de cara a dimarts de la setmana vinent a les 14h, amb una caiguda que pot arribar als 15ºC al Pirineu i d´entre 7ºC i 10ºC a la resta.




Demà divendres ja hi haurà algunes tempestes, sobretot al Pirineu, Prepirineu, i comarques de l´interior, no descartant que arribin a la costa a la tarda.


Dissabte serà una jornada inestable, amb sol i nuvolades, que a partir de mig matí i mig dia, descarregaran ruixats i tempestes a les zones de muntanya, i de l´interior, localment fortes i acompanayades de calamarsa. També podran arribar a la costa, sobretot a la tarda.


Diumenge sembla que tindrem una treva al matí, si bé, a la tarda s´embolicarà encara més, ja que ens arribarà una nova glopada d´aire més fred en alçada, amb tempestes, que aniran a més a última hora i sobretot dilluns, quan les pluges podran ser bastant generals, i localment fortes a les zones de muntanya, sobretot al Pirineu Occidental on poden rebre de valent, amb neu que demà divendres se situarà als 3000m, dissabte als 2.300m, diumenge als 2.100m, i dilluns als 1.400m o més avall! Per tant, paraigües a mà i algunes jaquetes, que de ben segur seran d´agrair a estones la setmana vinent.

A més de les tempestes, molta precaució amb les allaus aquest cap de setmana al Pirineu i Prepirineu, on el risc se situa en grau 3 (MARCAT).

No hay comentarios:

Publicar un comentario